Cachen in Ibbenbüren

Vorige week werd het echt tijd om te wandelen dus hebben we na het al heel lang op onze lijst te hebben staan eindelijke Das verlorene Schwert gelopen in Ibbenbüren.

Het was alleen voor ons een te pittige ronde waarop we besloten hebben na 4km te stoppen want we moesten ook nog terug en dat werd al snel totaal 9 km.

Maar gisteren was het dan zover om de ronde af te maken. Wat een prachtige natuur en wat hebben de honden genoten van alle bladeren op de grond.

                            

Het zoeken was soms even lastig hierdoor maar prima alles kunnen vinden.

De ronde moet je niet lopen voor de caches (petlings) maar echt voor de wandeling. Helaas is het geen ronde en aangeraden wordt om met twéé teams te gaan en aan beide kanten te parkeren zodat je niet ook weer helemaal terug moet.

En wat de ronde voor mij persoonlijk helemaal afmaakte was mijn jeugd herinnering toen we hier langs liepen:

Toen ik kind was heb ik hier geklommen met de basisschool en het mega na mijn zin gehad. Ook al kreeg ik vrijwel direct een uitbrander omdat Timmetje zonder touw al boven was. Ik heb hier echt even van genoten van deze plek. Ik vond het zo leuk destijds dat ik in het voorjaar nog eens terug ga met de kinderen en hier ga klimmen met de klimschool die je hier kan inhuren.

Al met al een top dag en dus zeker een aanrader.

TOP